Kidričevega spomenika ni več. Kdaj sledijo ostali?

Foto: Maribor.com
Pred dnevi je bil v Kidričevem končno odstranjen spomenik enega izmed najhujših komunističnih zločincev. Gre za spomenik Borisa Kidriča (delo akademskega kiparja Viktorja Gojkoviča), človeka, ki je s svoijmi ukazi dal pobiti več tisoč Slovenk in Slovencev.
V stranki Levica so zaradi tega zagnali vik in krik ter sporočili, da “odstranitev spomenika v Kidričevem zasluži jasno obsodbo. Ne bomo dopustili, da samovoljni posegi postanejo precedens za odstranitve kulturne dediščine iz obdobja nekdanje države, le zato ker ta ni po godu trenutnim oblastem.”
Foto: Socialna omrežja

Lepo prosim! Spomeniki Kidriču, Kardelju, Titu, Stalinu ali Hitlerju so genocidna dediščina, ne pa kulturna! In verjamem, da bodo kmalu prišli na vrsto tudi spomeniki drugod po Sloveniji, kajti tovrstni kipi ne predstavljajo simbola demokracije, temveč zgolj simbole totalitarizma ter kršenja in zatiranja človekovih pravic.

Poslanke in poslanci Levice, ste se kdaj  vprašali, kako nedopusten je bil poseg vaših krvavih idolov v kulturno dediščino Slovenije?

S. P.