Kdo se igra z zdravjem krajanov?

Foto: Arhiv

Ko čistilna akcija postane orodje za vrnitev v normalnost, in ko hkrati organizatorji pozabljajo, da smo še vedno v samem jedru boja proti koronavirusu, se je potrebno v Četrtni skupnosti Šiška odločiti po zdravem razumu.  

 

Četrtna skupnost Šiška namreč  poziva krajane k udeležbi pri čistilni akciji, ki bo v sredo, 29. aprila 2020, s katero želijo opozoriti na pomen čistega okolja tudi v času epidemije.

V Četrtnem odboru SDS Šiška menijo, da se organizatorji dogodka ne zavedajo resnosti časa in nevarnosti ponovnega izbruha epidemije, če ne bomo upoštevali socialne distance ter vseh ukrepov za zajezitev epidemije.

Prav tako poudarjajo, da so člani Četrtnega odbora SDS Šiška veliki zagovorniki čistega in zdravega okolja, vendar pa v času epidemije želja po vrnitvi življenja v normalne tirnice ne sme povzročiti dodatnega tveganja. Prebivalce Četrtne skupnosti Šiška pozivajo, da ostanejo doma in ostanejo odgovorni, saj je vsako rešeno življenje pomembnejše od pobrane plastenke.

 

Priložnosti za čistilno akcijo  bo še veliko, saj enkratna akcija ne reši nakopičenih težav v Šiški, ki se kažejo na trajno onesnaženih površinah, preredko pokošenih javnih zelenicah, zapleveljenih robnikih in neuglednih trgih. Priložnost ostati zdrav je tudi odgovornost do sebe in drugih ljudi.

U. C.