Robert Golob se je pred dobrim tednom v tujini srečal z Alexandrom Sorosem, sinom zloglasnega ameriškega milijarderja z madžarskimi koreninami Georgea Sorosa, ki je prevzel očetove posle in za katerega poznavalci navajajo, da je še radikalnejši od očeta.

Alex Soros je med drugim tudi velik pobudnik in akter nezakonitih migracij v Evropo.

Poslanko in vodjo poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Jelko Godec je zanimala narava njunega sestanka, zato je na Vlado Republike Slovenije naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s sestankom predsednika vlade dr. Roberta Goloba z Alexandrom Sorosem.

Poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

iz sporočila za javnost na spletni strani Kabineta predsednika Vlade Republike Slovenije je razvidno, da se je predsednik vlade dr. Robert Golob v okviru Münchenske varnostne konference udeležil t. i. “spotlight” panela o reformi Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov.

V nadaljevanju sporočila je mogoče zaslediti tudi, da se je predsednik vlade sestal tudi z Alexandrom Sorosem, sinom zloglasnega mednarodnega finančnika in aktivista Georga Sorosa, pri čemer pa podrobnosti pogovora niso bile razkrite. Na podlagi fotografij, ki so zaokrožile po spletu, je razvidno, da sta na sestanku sodelovala tudi državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk in veleposlanica Republike Slovenije v Nemčiji dr. Ana Polak Petrič.

V zvezi s tem vas sprašujem:

Kdo je bil pobudnik sestanka med predsednikom vlade dr. Robertom Golobom in Alexandrom Sorosem?

Ali je šlo za uradni ali neformalni sestanek?

O čem je tekla beseda na sestanku?

Kakšni so bili sklepi sestanka?

V kakšni vlogi sta bila na sestanku prisotna tudi veleposlanica dr. Ana Polak Petrič in državni sekretar Vojko Volk?

Soroseva organizacija Open Society sicer že nekaj časa vlaga sredstva v levičarske organizacije v Sloveniji, tudi v levičarske nevladne organizacije (NVO), ki spodbujajo tako nezakonite migracije kot t. i. bicikliste, kot smo jim bili priča v času prejšnje vlade, v času Golobove vlade pa nadzorujejo (posredno tudi vodijo) njeno delo.

“Nobeno kosilo ni zastonj. In tudi to ne bo. Poleg finančne bo prišla tudi ideološka injekcija.” Tako je na X zapisal Nejc Brence, podžupan Občine Žiri in podpredsednik Slovenske demokratske mladine (SDM).

 

Spletno uredništvo
Vir fotografij: Vlada Republike Slovenije