Foto: Pixabay

Vladni govorec Jelko Kacin napovedal možnost umika Hrvaške s seznama varnih držav

Če bo Hrvaška presegla 10 okužb na 100.000 prebivalcev bo slovenska vlada prisiljena umakniti Hrvaško z zelenega seznama varnih držav, je na današnji novinarski konferenci opozoril Kacin.

Kacin je pojasni, da uvrstitev na rumeni seznam pomeni opozorilo vsem Slovencem, ki so že na Hrvaškem, ki želijo tja ali se od tam vračajo. Slednjim glede tega, da se zglasijo pri zdravniku, če opazijo katerega od simptomov covida-19. Tisti na Hrvaškem pa naj bodo predvsem pozorni na ohranjanje fizične razdalje, še posebej v nočnih klubih, diskotekah, piše STA. 

Bo Hrvaška prepovedala zabave?

Slovenska vlada pričakuje, da bo Hrvaška glede na situacija ukrepala hitro in bo nemudoma zaprla diskoteke, nočne klube in prepovedala množične dogodke, predvsem se je nanašal na poznane nočne zabave na plaži Zrće na Pagu, za katere so največ vstopnic kupujejo ravno Slovenci.

V kolikor se zgodi, da bo Hrvaška zabeležila več kot 40 okužb dnevno na 100.000 prebivalcev, bo le ta uvrščena na rdeči seznam, kar pomeni 14-dnevno karanteno za vse, ki prihajajo iz držav uvrščenih na rdečem seznamu. 

T. C.