Ministrstvo za zdravje je lani julija podpisalo podjemno pogodbo s strankarsko kolegico in takratno vodjo kabineta zdravstvenega ministra Sandro Kašca za storitev svetovanja v vrednosti 36.685,74 evrov.

 

Vodja poslanske skupine Jelka Godec je na ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s podjemno pogodbo Ministrstva za zdravje in gospo Sandro Kašca.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

Na ministrstvu in organih v sestavi ministrstva ste v obdobju od 1. 6. 2022 do 12. 1. 2023 sklenili 94 pogodb o sodelovanju. Med njimi najdemo tudi pogodbo z gospo Sandro Kašca. Gre za vašo strankarsko kolegico, skupaj sta nastopala v kampanji za državnozborske volitve, bila je del vaše prve ožje ekipe, s katero ste prišli na Ministrstvo za zdravje, vaš kabinet je vodila od 2. junija do 31. julija 2022.

In prav z njo ste v času, ko je še vodila vaš kabinet, natančneje 20. julija 2022 sklenili podjemno pogodbo za 36.685,74 evrov za svetovanje pri reorganizaciji dela v DZV in pri začetku delovanja Urada Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu, pri čemer pa ste kot datum veljavnosti podjemne pogodbe nastavili 1. avgust 2022.

Zanima me:

1. Kdo konkretno je v imenu Ministra za zdravje podpisal podjemno pogodbo za 36.685,74 evrov za svetovanje pri reorganizaciji dela v DZV in pri začetku delovanja Urada Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu z gospo Sandro Kašca?

2. Kakšni so konkretni rezultati dela gospe Sandre Kašca v okviru podjemne pogodbe za 36.685,74 evrov za svetovanje pri reorganizaciji dela v DZV in pri začetku delovanja Urada Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu?

3. Prosim za posredovanje omenjene podjemne pogodbe.

4. Zakaj je bila podjemna pogodba za 36.685,74 evrov za svetovanje pri reorganizaciji dela v DZV in pri začetku delovanja Urada Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu z gospo Sandro Kašca datirana z 20. julijem 2022, veljati pa je začela šele 1. avgusta 2022?

5. Ali imate na Ministrstvu za zdravje danes sklenjeno kakšno pogodbo z gospo Sandro Kašca? Če da, za kaj in koliko? Prosim, da jo (jih) priložite odgovoru.

 

Uredništvo
Vir: poslanska skupina SDS