Janša vlado pozval k sklicu Sveta za nacionalno varnost #koronavirus

Foto: Twitter

V Italiji vlada obsedeno stanje, potrdili so že 76 primerov okužb s koronavirusom. Dve osebi sta umrli. Italijanska vlada pa je za deset krajev na severu Italije izdala ukaz o zaprtju vseh javnih krajev. Odpovedane so javne prireditve, vključno s pustnimi povorkami in nogometnimi tekmami. Zaprte so šole in podjetja. Ukrep naj bi trajal najmanj pet dni.

 

Italijanske oblasti se bojijo, da je koronavirus ušel izpod nadzora in ni več povezan samo z obvladljivimi nekaj primeri okužbe, zato bodo, če bo treba na pomoč poklicali ne le policijo, ampak tudi vojsko in tako zagotovili, da se preventivni ukrepi resnično izvajajo.

Kje je Šarec, ki bi moral opravljati tekoče posle?

Vlada RS, ki naj bi opravljala tekoče posle, je izginila neznano kam. Kljub temu, da Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da je stanje zaskrbljujoče, slovenska vlada ni izvedla niti enega ukrepa.

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša je na družbenem omrežju vlado pozval k takojšnjemu sklicu Sveta za nacionalno varnost (SNAV). Takoj je treba ustanoviti nacionalni krizni štab in vključiti vse, ki lahko pomagajo, brez sektašenja. Prav tako pričakuje tudi učinkovit nadzor na kritičnih vstopnih točkah v Slovenijo in sprotno seznanjanje javnosti, je zapisal.

Vir: Družbena omrežja

D. S.