Janković potuje po Srbiji, nam pa neusmiljeno draži storitve

Foto: ljubljana.si

Župan Zoran Janković, ki je v preteklih dneh, zaradi napovedi o dvigu cen številnih storitev, razburil javnost, se je v začetku februarja mudil v Srbiji. Privoščil si je dvodnevni obisk Novega Sada in Beograda, ki ga plačamo davkoplačevalci.

Foto: ljubljana.si

Srečal se je s predsednikom Republike Srbije Alеksandar Vučić, županoma Novega Sada in Beograda, Milošem Vučevićem in Zoranom Radojičićem. S slednjim sta “govorila predvsem o zagotavljanju učinkovitega javnega prevoza, ravnanju z odpadki ter sistemu izposoje električnih vozil, ki smo ga uspešno uvedli v Ljubljani”. LPP posluje z izgubo, avtobusi nenehno zamujajo in vozijo neskončno dolgo, župan pa v tujini trdi, da imamo učinkovit javni prevoz?! Ob tem pa Ljubljančanom draži cena enkratne LPP vozovnice iz 1,20 evra na 1,30 evra?! Razlaga o ravnanju z odpadki, medtem ko nam je doma pripravil Snagine položnice, ki bodo s 1. marcem 2019 dražje za celih 22 odstotkov.

Foto: ljubljana.si

Naj spomnimo, da se bodo s 1. marcem povišale tudi grobnine, parkirnine in preskrba s pito vodo. In verjetno je župan do konca leta pripravil še kakšno presenečenje za naš davkoplačevalski žep.