Uroš Jernejc, lastnik zemljišča na trasi kanala C0 je na preiskovalni komisiji o kanalu C0 v Državnem zboru razkril, da ga je Zoran Janković preko predstavnice občine skušal podkupiti z 2.000 EUR, da se ne bi prijavil na ustno obravnavo kot stranski udeleženec v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja za kanal C0.

Posnetek pogovora, na katerem se je izkazalo, da je to res, je objavilo več televizij (Planet TV, Nova24tv, N1). Janković sedaj trdi, da trpi intenzivne duševne bolečine. Namesto, da bi zaradi poskusa podkupovanja odstopil ali se vsaj opravičil, pa z odvetniško družbo Čeferin toži Uroša Jernejca za 50.000 EUR!

Uroš Jernejc je pokončno razkril pokvarjeno delovanje Zorana Jankovića, da bi zaščitil čisto pitno vodo, zato je prav, da mu javno izrazimo podporo. Podporo mu bomo izrazili na naslednjem shodu pred lj. Magistratom, ki bo 22.4, ob 14.30 uri! Pridimo in množično podprimo pokončnega človeka!

Po poročanju Nova24.si so prisluhi ljubljanske občinske uradnice Špele Mazej razkrili, s kakšnimi metodami se Janković loteva svojih občanov. Če ne drugače, tudi z izsiljevanjem. Javni objavi je sledilo maščevanje – družina Jernejc, ki je prisluhe posredovala medijem, je v družinski nabiralnik kmalu prejela tožbo. Spisali so jo v odvetniški pisarni Čeferin.

Janković je obtožbe na svoj račun zavrnil. Še več, sedaj trdi, da je bil sam žrtev korupcije zaradi prisluhov, za katere je prvič slišal šele v medijih (oz. “klipingu”) in nato nemudoma vložil tožbo. Prepričan je namreč, da so s tem povzročili veliko škodo njegovi časti in dobremu imenu.

Tako je povedal na novinarski konferenci: “Gospod Jernejc je nepooblaščeno snemal. Moj komentar je zelo preprost. Jaz sem to videl v ‘klipingu’ (izboru medijskih poročanj op. a.) v četrtek, v petek sem vložil tožbo.”

Kot je v nedavnem prispevku poročala televizijska postaja Planet TV, Janković od družine zahteva kar 50.000 evrov.

Družini očita, da so ga obtožili poskusov podkupovanja, kar pa je vodilo v njegove duševne težave. Tako piše v tožbi: “Duševne bolečine tožnika so intenzivne in trajajo od objave članka dalje in bodo trajale tudi v bodoče … Tožnik je razžaljen in se boji, da bi lahko bil načet njegov ugled.”

Jernejc: Gre za izčrpavanje!
Da je zgodba povsem drugačna, je razkril Uroš Jernejc, ki trdi, da ljubljanski župan na tak način izčrpava družino. “To so predvsem pritiski. Misli, da nas bo s tožbami in količino utišal,” je povedal. Dodal je: “To je tista njihova klasična taktika, da izčrpavajo ljudi. Fizično, psihično, predvsem pa finančno. Oni imajo neomejene vire in s tem naš davkoplačevalski denar izkoriščajo.”.

Janković lažno trdi, da ima vsa gradbena dovoljenja za nevarni in nezakoniti kanal C0

Pred nekaj meseci je vložil novo zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja. Kot stranski udeleženci se lahko prijavijo vsi, ki imajo interes. To so vsi, ki pijejo vodo v Ljubljani. Vabimo vas, da izpolnite vaše podatke v predlogo priglasitve za stranskega udeleženca, ga natisnete, podpišete in čimprej pošljete na naslov upravne enote. V priponki vam pošiljamo tudi navodila za izpolnitev. Zakaj je pomembno, da se nas čimveč priglasi? Več kot bo priglašenih stranskih udeležencev, dlje bo trajal postopek in večja verjetnost je, da gradbeno dovoljenje za nevaren in nezakonit kanal C0 ne bo izdano. Priglasitev za stranskega udeleženca je brezplačna. Prosimo, da nas obvestite, da ste se priglasili kot stranski udeleženec na el. naslov: info@glaszaotrokeindruzine.si , da vas bomo obveščali o nadaljnjih korakih.

V ponedeljek, 22.4., ob 14.30, pridite na 12. Veliki shod za zaščito pitne vode, pred lj. Magistratom

Odlično branimo pitno vodo! Janković tudi v zadnjem mesecu ni dokončal nevarnega in nezakonitega drekovoda! Dosegli smo pomembne sodne zmage. Na preiskovalni komisiji DZ (predsednica Anja Bah Žibert) se odpirajo vedno nova škandalozna dejstva (npr. uslužbenka, ki je izdala vodno soglasje, je pokazala, da ne pozna predpisov in niti ni preučila projekta za izdajo vodnega soglasja!). Sedaj je pomembno, da množično vztrajamo.

Pridite na naslednji shod v PONEDELJEK, 22.4., ob 14.30, pred lj. Magistrat. Povabite naprej!

 

Spletno uredništvo
Tekst delno zapisal mestni svetnik Aleš Primc