Janković, LGBT stric iz ozadja

Foto: Najdi.si

Ljubljanski župan Zoran Janković zaveznike in podpornike išče le še v LGBT aktivistih in privržencih tega gibanja. Očitno je pozabil, da je bil vsakič na paradah ponosa še vsakič izžvižgan in zasmehovan. No, neko skupno točko so pa le našli. V denarju seveda. Pa ne njegovem, da ne bo pomote.

Torej društvo Legebitra pripravlja še eno srečanje v nizu, tokrat na temo ˝zgodovine LGBT-aktivizma na Slovenskem˝. Z denarjem MOL-a.
Namesto, da bi organizirali okrogle mize na temo Slovenije, naše kulture in dediščine ali  same Ljubljane, ki ima neverjetno bogato zgodovino. Samo predstavljajte si, kaj vse bi lahko povedali o prazgodovinskih naselbinah, pa o Emoni ali pa o nastanku srednjeveške Ljubljane in še in še…!

A kot kaže to župana Jankovića ne zanima. Iz dveh razlogov.  Prvič, ljubljanska in slovenska zgodovina ter tradicija niso bili nikoli njegova ˝intimna opcija˝, drugi razlog je pa morda v tem, da bi se LGBT lobiju rad prikazal v čim lepši luči. Kljub temu, da so proti njemu že metali tampone in vložke. Isti ljudje, ki jim zdaj veselo deli denar Ljubljančank in Ljubljančanov.

S. P.