V ponedeljek se je v Dalmaciji na Hrvaškem na svojo prvo uradno plovbo podal nov trajekt Jadrolinije, imenovan Oliver, ki je ime dobil po legendarnem hrvaškem glasbeniku Oliverju Dragojeviću. Ta poseben trajekt bo odslej plul med Splitom in otokom Korčula, na njem pa bodo med plovbo predvajali Dragojevićeve pesmi, s čimer bodo ohranjali spomin na enega najljubših hrvaških glasbenikov.

Prva plovba trajekta Oliver je v ponedeljek zjutraj pritegnila veliko pozornosti, saj je odplul iz splitskega pristanišča proti Dragojevićevi rodni Veli Luki na Korčuli. Na premierni vožnji je bilo 106 potnikov in približno 20 vozil, čeprav trajekt sicer lahko sprejme do 680 potnikov in sto vozil, kar mu omogoča zadostno kapaciteto za pokrivanje priljubljene linije.

Nova linija Split–Vela Luka bo s trajektom Oliver delovala vsak dan, kar bo olajšalo dostopnost do Korčule in hkrati nudilo edinstveno glasbeno doživetje. Med plovbo bodo potniki lahko uživali v brezčasnih Dragojevićevih melodijah, ki bodo predvajane na krovu, kar bo zagotovo obogatilo njihovo potovalno izkušnjo.

Poleg glasbe je na trajektu tudi poseben kotiček posvečen Oliverju Dragojeviću. V salonu na trajektu je obešen velik plakat z glasbenikovo podobo in verzi iz njegove priljubljene pesmi “Anđele moj”. Ta simbolična gesta je namenjena čaščenju spomina na Oliverja, ki je s svojo glasbo močno zaznamoval hrvaško glasbeno sceno in srca mnogih ljudi.

Jadrolinija je s tem projektom izkazala posebno čast legendarnemu pevcu in skladatelju, ki je s svojo glasbo povezal generacije Hrvatov in ljubiteljev glasbe po svetu. Trajekt Oliver tako ni le prevozno sredstvo, temveč tudi plavajoči spomenik glasbeniku, ki je za vedno zapustil pečat v hrvaški kulturni dediščini.

Spletno uredništvo