Napovedi vremenoslovcev o neurju s točo in z močnim vetrom so se žal uresničile. Zvečer so nevihte, ki so prišle s severa, zajele velik del države.

Toča nad okolico Ljubljane

Včeraj zvečer je bilo najhuje v okolici Ljubljane, na Koroškem in v okolici Litije. Uprava za zaščito in reševanje poroča o številnih intervencijah večjega obsega, mnogi gasilci so bili vso noč na terenu. Najhuje je bilo okoli 21. ure v Domžalah, kjer je padala toča, večja kot oreh, in razkrila številne strehe in poškodovala avtomobile. V regijskem centru so med 21. in 23. uro sprejeli 851 klicev na pomoč.

V občini Domžale je bilo ponoči na terenu 250 gasilcev in pripadnikov zaščite in reševanja, domžalskim so pomagali tudi gasilci bližnjih prostovoljnih gasilskih društev, in sicer iz Mengša, Loke, Trojan, Lukovice in Krašnje. Regijski center za obveščanje je za območje domžalske občine med 21. in 23. uro “sprejel neverjetnih 851 klicev na pomoč”, reševalne enote pa so napotili na 321 naslovov, so v centru objavili na svojem profilu na Facebooku.

Na območju Domžal je toča začela padati okoli 20.30 in padala več kot pol ure, najprej so padala manjša zrna toče, kmalu pa tudi pet in več centimetrov debela toča. Po podatkih centra za obveščanje je na Domžalskem zaradi toče poškodovanih več sto streh, številni objekti so tudi zaliti.

MB