reporter.si

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 34 dogodkov, s področja javnega reda in miru 50 dogodkov in s področja prometne varnosti 46 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzni tatvini, 9 tatvin, 2 poskusa vlomov in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 17 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (2 osebi sta bili pridržani).

Med 24. 2. 2021, od 6. ure in 25. 2. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli tujca (državljane Alžirije), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopki policistov s tujcem še niso zaključeni.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj po 16. uri se je na glavni cesti od Litije proti Zagorju, v križišču z regionalno cesto (most čez Savo) zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 44-letni voznik osebnega vozila in 31-letni motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo v smeri Zagorja odvzel prednost motoristu, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan najprej v SB Trbovlje, nato pa v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

U. C.