Vir: Facebook

Policisti PU Ljubljana so bili včeraj obveščeni o poškodbi osebe s pirotehničnim sredstvom na območju Logatca.

Po doslej znanih podatkih je mlajši osebi v roki eksplodiralo pirotehnično sredstvo in jo huje poškodovalo. Oseba je bila odpeljana v UKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo.

Policisti vse okoliščine dogodka še preiskujejo.

Policisti so na območju Policijske uprave Ljubljana so lani obravnavali 30 kršitev Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih in zasegli 2.736 petard različnih moči.

Obravnavali so 18 poškodovanj tuje stvari in eno povzročitev splošne nevarnosti, največkrat je šlo za poškodovanje poštnih nabiralnikov, košev za smeti, osebnih avtomobilov in parkomata. Dve osebi sta se pri uporabi pirotehničnih izdelkov poškodovali: ena je utrpela poškodbo oči, druga poškodbo obraza.

V Sloveniji je pirotehnične izdelke, katerih glavni učinek je pok, dovoljeno prodajati le med 19. in 31. decembrom, uporabljati pa od 26. decembra do vključno 1. januarja. Pri tem velja poudariti, da posest in uporaba petard vseh oblik in moči v Sloveniji nista dovoljeni. Vsi pirotehnični izdelki, ki so naprodaj v Sloveniji, morajo biti ustrezno označeni in opremljeni z deklaracijo v slovenskem jeziku, da je zagotovljena sledljivost.

Preberite tudi

Ganljiv zapis policistov ob tragični izgubi sodelavca: “Novica o Blaževi smrti nas je povsem strla”

U. C.