Včeraj je Slovenijo pretresla grozljiva novica. V Svetem Lovrencu je v pregretem vozilu umrl otrok, ki naj bi bil v vozilu kar dve uri

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za malčka, ki naj še ne bi napolnil dveh let. Policija je mami umrlega dečka in njenemu partnerju odvzela prostost.

Uprava za zaščito in reševanje je na svoji strani zapisala: ” Ob 12.50 je v Sv. Lovrencu, občina Prebold, otrok ostal zaprt v osebnem vozilu na soncu. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči gasilcev PGD Prebold in Sv. Lovrenc ter prileta helikopterja SV iz Maribora, je otrok umrl na kraju dogodka.”

Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, hitri prvi pomoči, pomoči tamkajšnjih gasilcev in helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka. Po poročanju Televizije Slovenija naj bi otrok umrl v avtomobilu pred domačo hišo, v kateri je živel z mamo in njenim partnerjem. V razgretem avtomobilu naj bi bil najmanj dve uri. Mrtev naj bi bil že dlje časa pred tem, ko so na kraj prispeli reševalci.

Policija je uvedla kriminalistično preiskavo. Preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev smrti iz malomarnosti, ki se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let. Materi pokojnega dečka in njenemu partnerju so odvzeli prostost in sta v 48-urnem pridržanju.

Preboldski župan Marko Repnik je za STA dejal, da so občani Prebolda vsekakor šokirani nad tragičnim dogodkom, ki se je zgodil v njihovi občini. “Žalostno je, da neodgovornost staršev, torej odraslih ljudi, najbolj ogroža otroke. Starši, ki bi morali otroke zaščititi za vsako ceno, jim z neodgovornimi dejanji škodujejo. Tokrat na veliko žalost celo tragično. Streznimo se in začnimo svoja dejanja izvajati odraslo.

Gre za prvi primer smrti otroka v pregretem avtomobilu v Sloveniji. Ob tem velja opomniti vse, naj v vročih poletnih dneh v zaprtih vozilih nikoli nikogar ne puščajo niti v primeru, če vozilo zapustijo le za kratek čas. Notranjost vozila se ob visokih zunanjih temperaturah izjemno hitro segreje in vsako zadrževanje v zaprtem vozilu je kaj hitro lahko usodno.

 

Spletno uredništvo
Naslovna fotografija je simbolična, vir: Pexels