Predsednik vlade dr. Robert Golob je na tiskovni konferenci in v oddaji 24 ur zvečer namigoval, da za nevrokirurgom Romanom Bošnjakom in njegovimi dejanji stoji politični veljak. Ali gre le za politični manever preusmerjanja pozornosti?

 

Po besedah ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana je revizija poslov Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana z dobavitelji zadnjih štirih let, ki jo je izvedlo podjetje Ernst & Young, pokazala več kritičnih točk. Ugotavlja tudi pogosto nespoštovanje predpisov, predvsem s področja zakona o javnem naročanju.

Premier Robert Golob je razvpiti primer predstojnika nevrološke klinike komentiral v oddaji 24 ur zvečer, kjer je povedal, da pričakuje od pristojnih institucij in organov, da bodo ukrepali v skladu s svojimi pristojnostmi. Ob tem je namignil, da je »mogoče ta oseba (govoril je o nevrokirurgu Bošnjaku) v sorodstvu s kakšnim političnim veljakom«. Bolj konkretno pa se o tem ni želel pogovarjati.

Na konkretno vprašanje katerega politika je imel v mislih,  Golob v petek  na tiskovni konferenci ni hotel odgovoriti: “ne bom komentiral tistega, kar nisem hotel komentirat, ker noče ad presonam nič komentirat. Afere so afere, jaz verjamem, da obstajajo pristojni organi v Sloveniji, ki so plačani in bolj usposobljeni in imajo pooblastila, da jih raziščejo. Zagotovo ni politika tista, ki  mora preganjati v tem primeru take primere, ki so dovolj javni in tudi očitni.”

V ponedeljek pa je prišla na dan novica, da naj bi bil ta politik nihče drug kot Janez Janša, nihče drug kot dežurni krivec za vsako nepravilnost, ki se zgodi, pa ne glede kje se zgodi in kdo jo naredi.

“Po informacijah Tarče je politik, ki ga je premier navajal v povezavi s kirurgom Romanom Bošnjakom, nihče drug kot Janez Janša. Njegova soproga Urška Bačovnik je namreč po njihovih trditvah Bošnjakova bližnja sorodnica: nečakinja. Zakaj je premier to informacijo navrgel, ni jasno,” so v ponedeljek zapisali na Twitter profilu Tarče.

Predsednik opozicijske SDS Janez Janša se je na namige Tarče odzval z naslednjim zapisom: “Tako Tarča RTV SLO kot predsednik vlade Robert Golob sekata mimo. Moja soproga Urška Bačovnik Janša NI nečakinja kirurga Romana Bošnjaka oziroma njegova bližnja sorodnica. Res pa je njena mama njegova daljna sorodnica. Sam pa sem z njim povezan manj kot je g. Robert Golob povezan z bivšimi od svoje spremljevalke g. Tine Gaber, zato naj ne trosi neumnosti po TV studijih”.

Mar res v Sloveniji mediji in levi politični pol ne more drugače, kot za vse okriviti predsednika opozicijske SDS Janeza Janšo.

Nevrokirurg Bošnjak ni stric Janševe žene Urške Bačovnik Janša, to je sedaj jasno, a tudi če bi bil, mar smo sorodniki odgovorni za dejanja drugih oseb? Mar je mama ali oče, brat ali sestra, stric ali teta kriv za nekaj, kar nekdo stori? Če da, potem bi bila večina zemljanov danes kriva vsaj enega “kaznivega” dejanja.

Ali pa gre bi Golobovem omenjanju sorodstvenih vezi s političnim veljakom zgolj za spreten manever preusmerjanja pozornosti, kajti še vedno se pojavljajo novinarji in vprašanja predsedniku vlade glede nakazil GEN-I in njegove vpletenosti v te sporne posle.

 

Uredništvo, J.V.
Naslovna fotografija, vir: Demokracija