Vodja poslancev SDS Jelka Godec (Foto: Nova24TV)

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je Vladi Republike Slovenije naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s seznamom javnih uslužbencev, ki so se od 1. 1. 2020 zaposlili, napredovali ali bili premeščeni.

Poslansko vprašanje v celoti objavljamo v nadaljevanju.

 

Spoštovani,

iztekel se je rok, do katerega so morala vsa ministrstva predsedniku vlade Robertu Golobu dostaviti seznam javnih uslužbencev:

– od 1. 1. 2020 do 1. 6. 2022 novo zaposlenih, in sicer z nazivi, plačnim razredom in tipom zaposlitve (zaposlitev za nedoločen čas, nadomeščanje, zaposlitev na zaupanje). Za vse novo zaposlene za nedoločen čas naj se posebej označi, če je pred samo zaposlitvijo že obstajalo delovno razmerje ter pravno podlago predhodnega razmerja;

– od 1. 1. 2020 do 1. 6. 2022 trajnih oz. začasnih premestitev znotraj samega organa, in sicer z navedbo naziva in plačnega razreda, pred samo premestitvijo in nazivom in plačnim razredom po premestitvi;

Glede na to, da je takšen manever podprla tudi informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik z ugotovitvijo, da gre za informacije javnega značaja, vas naprošam, da mi posredujete:

– od 1. 1. 2020 do 1. 6. 2022 trajnih in začasnih premestitev na/iz organa, in sicer z navedbo naziva in plačnega razreda, pred samo premestitvijo in nazivom in plačnim razredom po premestitvi.

Glede na to, da je takšen manever podprla tudi informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik z ugotovitvijo, da gre za informacije javnega značaja, vas naprošam, da mi posredujete:

  1. Vse sezname zaposlenih, ki ste jih pridobili na podlagi zgoraj navedenega sklepa Vlade RS, in sicer:

– za vsako posamezno ministrstvo,
– za vsak organ v sestavi posameznega ministrstva,
– za Kabinet predsednika vlade,
– za Generalni sekretariat vlade.

  1. Končno poročilo z ugotovitvami.

Jelka Godec, vodja poslanske skupine SDS