Foto: Twitter

Nastopil je volilni dan. Po vsej državi se je ob 7. uri odprlo okrog 3000 volišč za državnozborske volitve. Volivci svoj glas lahko oddajo do 19. ure, dotlej pa še vedno velja volilni molk. Kakšna je bila volja volivcev, bo znano zvečer, ko bodo predvidoma jasni obrisi nove sestave državnega zbora.

Predsednik SDS in premier Janez Janša je skupaj s svojo soprogo Urško že oddal glas v domačem Šentilju pri Velenju. V izjavi za medije povedal, da pričakuje dober volilni izid. Ko gre za demokratične volitve in ko ljudje lahko svobodno izrazijo svojo voljo, je vsak rezultat dober, je dejal Janša in dodal, da pričakuje visoko volilno udeležbo.

Janša je ob tem ocenil, da je danes pomemben dan, saj te volitve odločajo o tem, kako se bo Slovenija razvijala ne samo naslednja štiri leta, ampak v naslednjem desetletju, kajti veliko projektov je zastavljenih in bilo bi škoda, da se prekinejo.

Na vprašanje, kako ocenjuje volilno kampanjo, je odgovoril, da ko imaš vladni mandat in ko je treba opravljati tekoče posle, je volilna kampanja nekaj, kar se dogaja vzporedno, in to ni isto, ko si v opoziciji. “Čeprav, ko gledam kolege iz opozicije, vidim, da so utrujeni, nekateri celo bolni, očitno je to nekaj drugega. Za nas je bil cel mandat naporen, ta volilna kampanja pa je bila del tega napora. Pogrešali smo to, da bi resni mediji delali primerjavo med prvim in drugim delom mandata, ker smo mi imeli vlado samo v drugem delu mandata,” je dejal Janša. Po njegovem mnenju je volilna kampanja potekala predvsem okrog spopada za rezultate drugega dela vladnega mandata.

Janša bo današnji dan preživel delovno

Današnji volilni dan bo predsednik SDS Janez Janša preživel delovno, saj je še vedno predsednik vlade. Vsak dan je bilo treba tekoče reševati številne zadeve, poleg tega so danes volitve in treba je spremljati dogajanje po Sloveniji, je še dejal Janša.

U. C.