Foto: Facebook

Ponoči je v Kranju zagorela večja starejša zapuščena zgradba. Zaradi nevarnosti je bilo evakuiranih okoli 67 okoliških stanovalcev.

V noči na torek je zagorelo v Kranju pod Jelenovim klancem. Zagorelo je v zapuščenem gospodarskem poslopju, zaradi nevarnosti je bilo evakuiranih okoli 67 okoliških stanovalcev.

Zgradba je bila po podatkih uničena, prav tako pa je bilo poškodovano eno od sosednjih stanovanj in nekaj vozil. O vzroku požara še ni natančnih informacij, po neuradnih podatkih pa je zagorel Majdičev mlin. Gasilcem je okoli 1. ure zjutraj požar uspelo omejiti, pri gašenju je sodelovalo 133 gasilcev. Zaradi posameznih žarišč so nekateri gasilci še vedno na pogorišču.

V neposredni bližini gorečega objekta je bil na reki Savi poškodovan del hidroelektrarne Gorenjskih elektrarn.

“Gasilci GARS Kranj, PGD Kranj-Primskovo, Stražišče, Britof, Breg ob Savi, Mavčiče, Kokrica, Suha, Predoslje, Goriče, Golnik, Jošt, Besnica, Žabnica, Podblica in Trstenik so požar pogasili, del objekta, kjer so stanovanja, pa obvarovali pred požarom. Eno stanovanje je poškodovano, preostala so primerna za bivanje. Stanovalci objekta so bili evakuirani, prav tako so bili evakuirani vsi stanovalci sosednjih ogroženih objektov,” poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Foto: Facebook

U. C.