Naključna podobnost? Dvomim.

Facebook

Če mislite, da je podobnost med zastavama skrajne levičarske organizacije ANTIFA in nekdanje nacistične Nemčije naključje, se motite. Še kako sta si podobni.

In ne samo to. Besede, ki jih je izgovoril nacist in visokorangirani član nacistične stranke NSDAP, Gregor Strasser, že dlje časa ponavljajo člani ANTIFA povsod po svetu, tudi v Sloveniji. Za vsakega mladega in nadebudnega kaviarsocialista je spodnji citat namreč nekakšen sveti gral modernega socializma, ne vedoč, da je to citat njihovega smrtnega sovražnika. Glasi se:

˝We are Socialists, enemies, mortal enemies of the present capitalist economic system with its exploitation of the economically weak, with its injustice in wages, with its immoral evaluation of individuals according to wealth and money instead of responsibility and achievement, and we are determined under all circumstances to abolish this system! And with my inclination to practical action it seems obvious to me that we have to put a better, more just, more moral system in its place, one which, as it were, has arms and legs and better arms and legs than the present one.”

S. P.

Vr: https://en.wikiquote.org/wiki/Gregor_Strasser