Slovenski upokojenci, ki jih spremlja vodja Inštituta 1. oktober Pavel Rupar, so se danes v Bruslju sestali s slovenskima evroposlancema dr. Milanom Zverom in Romano Tomc ter še nekaj tujimi poslanci, da bi opozorili, da slovenske oblasti določene civilne iniciative obravnavajo nepravično.

 

Skupina približno 60 slovenskih upokojencev se v teh dneh mudi na obisku v Bruslju. Po besedah vodje Inštituta 1. oktober Pavla Ruparja želijo opozoriti, da slovenske oblasti določene civilne iniciative obravnavajo nepravično.

Rupar je v pozivu evropskim poslancem in poslankam ter vodilnim predstavnikom EU opozoril na “diskriminacijo posameznih ljudskih iniciativ s strani slovenske vlade, parlamenta ter predsednice države, lažne in krivične obsodbe, na podlagi katerih nas obsojajo, kot da smo največji sovražniki države, ker pač opozarjamo in zahtevamo pravice do zasluženih pokojnin”. Spomnil je, da so na to opozorili že na petih protestnih shodih v Ljubljani, vendar po njegovih besedah večina medijev o tem ne poroča ali pa diskreditira vodje protestov.

“Prosimo vas, sprejmite naš apel k pomoči do dostojnega življenja, do demokracije, enakosti in pravične obravnave vseh ljudi v Sloveniji ter pozornost nad delovanjem medijev, ki jih izdatno podpira vlada preko različnih inštitucij, da prikažejo stanje v državi, kot paše vladi in ne ljudem,” je pred poslopjem Evropskega parlamenta še povedal Rupar.

Slovenske upokojence je danes sprejel evropski poslanec dr. Milan Zver, ki je pojasnil, da se bodo upokojenci sestali še z nekaterimi poslanskimi kolegi iz Madžarske in Češke. Dodal je, da sam ne more storiti prav veliko, lahko pa odpre kakšna vrata. “Prav je, da inštitut tudi na evropski ravni opozori na težave, s katerimi se soočajo upokojenci v Sloveniji,” je dejal evropski poslanec.

Kot je po srečanju zapisal dr. Milan Zver mu je bilo v veselje sprejeti skupino, ki jo je v Bruselj pripeljal Pavel Rupar. “Prav nič “upokojensko” niso izgledali; so polni energije in vere v to, da se razmere izboljšajo, s pravimi ljudmi na pravih mestih. Srečno vrnitev v domovino, dragi prijatelji!” je navedel poslanec in se ob tem tudi zahvalil poslanskima kolegoma Gál Kinga in Tomas Zdechovsky Dave, da sta se prijazno odzvala povabilu in prišla pozdraviti skupino iz Slovenije.

 

 

Spletno uredništvo
Vir: evropski poslanec dr. Milan Zver