Erjavec napovedal odstop

Foto: Družbena omrežja

Po včerajšnjem porazu na 11. kongresu stranke DeSUS je Karl Erjavec napovedal odstop s položaja ministra za obrambo. “Kdaj bom odstopil, še ne vem, ampak bo to zelo hitro,” je napovedal Erjavec, ki je stranko vodil 15 let. Kot je še dejal, ostaja član DeSUS.

Vodenje stranke bo prevzela Aleksandra Pivec, ki je dobila 145 glasov delegatov, medtem ko je Erjavec dobil 80 glasov in tretji kandidat Borut Stražišar 8 glasov.

Pivčeva je v nagovoru takoj po izvolitvi dejala, da ji je v izjemno čast in veselje, da so ji izkazali zaupanje. “Resnično sem vesela in ganjena,” je dejala in se delegatom zahvalila za zaupanje. Kot je dejala, vodenje DeSUS prevzema s ponižnostjo in odgovornostjo.

Dejala je tudi, da jih čaka ogromno dela in da bodo pri tem pa bodo izhajali iz bogatih izkušenj stranke, tako dobrih kot slabih. “Pomembna bodo znanje in izkušnje prav vsakega od nas,” in pozvala, da pozabijo na zamere. Želi si, da od tega trenutka delujejo kot enotna ekipa – morda občasno z različnimi pogledi, a skupnimi cilji, poroča Demokracija.

D. S.