Foto: Demokracija

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 456 klicev, 146 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 35 nanašalo na kriminaliteto, 37 na javni red in mir, ter 42 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, pet tatvin, šest vlomov in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, v dveh primerih so kršitelja pridržali, v enem pa so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali trinajst prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli tri vozila.

Glede javnega reda in  miru so intervenirali šestkrat na javnem kraju in sedemkrat v zasebnem prostoru.

Policisti obravnavali tudi več vlomov

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov. V  Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. V okolici Domžal je bilo vlomljeno v kiosk, od koder so odtujili več orodja, denar in tehnično blago. Povzročili so za okoli 600 evrov škode.

Iz košare na kolesu ukradel torbico

Včeraj so bili policisti obveščeni o drzni tatvini, ki se je zgodila okoli 12.30 na Miklošičevi ulici v Ljubljani. Neznani moški je na kolesu pripeljal mimo oškodovanke in ji, ko je ta stala na križišču, iz košare na kolesu odtujil torbico z vsebino. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Opis storilca: moški svetlih neurejenih las, oblečen v pulover svetle barve in  sive hlače.

Prometne nesreče

Včeraj, okoli 12. ure se je na Krumperški ulici v Zaborštu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu robu vozišča padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11. ure se je na Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika pri parkiranju trčil v kolesarja. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Preberite tudi

Poklical policijo, da bo streljal in nato naredil samomor

U. C.