Vir: Policija.si

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s  področja kriminalitete obravnavali 55 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36 dogodkov in s področja prometne varnosti 47 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 11 tatvin, 13 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 8 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V Litiji je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bilo odtujeno orodje, gotovina in elektronske naprave. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen hladilnik. Škoda znaša okoli 50 eur.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder so bile odtujene spominske medalje. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena kosilnica. Škoda znaša okoli 550 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v garažo, od koder sta bila odtujena akumulatorja. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Na Vrhniki je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 2700 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v šest vrtnih lop, od koder je bilo odtujeno orodje. Skupna škoda znaša okoli 1700 evrov.

V Hrastniku je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Drzna tatvina

Včeraj so bili policisti obveščeni o drzni tatvini, ki je bila storjena okoli 13. ure na območju Viča. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanko s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili nakit in tako lastnico oškodoval za nekaj sto evrov.

Opis enega storilca: visok okoli 170 cm, močnejše postave, oblečen v rjave hlače in svetlejšo jakno.

 

Prometna varnost

Včeraj, okoli 15.30 uri se je na cesti od Podstudenca proti naselju Žaga zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po prvih podatkih je do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani vožnje enega izmed voznikov, tako da sta vozili čelno trčili, V prometni nesreči sta se oba udeležena voznika lažje poškodovala in bila s kraja odpeljana v UBKC Ljubljana. Vzrok in vse okoliščine prometne nesreče policisti še preiskujejo in bodo izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 15.30 je v naselju Mrtvice prišlo do naletnega trčenja 4 vozil. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v stoječo kolono 3 vozil, ter pri tem povzročil verižno trčenje. Povzročitelj nesreče se je pri tem lažje poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.

U. C.