Vir: SDS

Vlada Janeza Janše je včeraj, lahko bi rekli pričakovano, uspešno prestala glasovanje o konstruktivni nezaupnici. Kandidat za predsednika vlade Karl Erjavec je na tajnem glasovanju prejel 40 glasov, sedem jih je bilo proti, šest glasovnic pa je bilo  neveljavnih. Skupno je od 90 poslancev glasovnice prevzelo 53 poslancev.

 

Kljub temu, da se opozicija že mesece trudi rušiti vlado, jim je spodletelo. Naj spomnimo, da je lanskega januarja, v začetku epidemije, takratni premier Marjan Šarec, vrgel puško v koruzo, zapustili prazna skladišča nujne medicinske opreme in nas prepustil na milost in nemilost epidemiji.

V državnem zboru so se prešteli in ugotovili, da za KUL koalicijo niso niti vsi iz SD, Levice, LMŠ in SAB, je v prvem odzivu na neuspelo glasovanje o konstruktivni nezaupnici zapisal premier Janez Janša

Premier k sodelovanju povabil vse poslanske skupine

Premier Janša je po včerajšnjem glasovanju na družbenem omrežju Facebook povabil, kot že večkrat doslej, k sodelovanju pri premagovanju epidemije in k skupnim naporom za blaginjo Slovenije, vse poslanske skupine. 

T. C.