Slovenska demokratska stranka je v soboto v Mariboru s tradicionalno slavnostno akademijo obeležila 35. obletnico ustanovitve stranke. Na dogodku so se  predstavili kandidati za evropske poslance, podeljena pa so bila tudi najvišja priznanja SDS za leto 2023.

Pred Slavnostno akademijo je potekala seja sveta stranke, kjer stranka potrdila kandidatno listo za evropske volitve junija letos.

Ob zaključku slavnostne akademije so se predstavili tudi kandidati Slovenske demokratske stranke, ki bodo nastopili na letošnjih volitvah v Evropski parlament. Gre za močno ekipo, katera predstavlja kombinacijo različnega znanja, izkušenj in svežine.

Na listi SDS bodo kandidirali: nosilka liste Romana Tomcdr. Milan ZverAleš HojsFranc Breznikmag. Branko GrimsFranc KanglerAlenka ForteKarin Planinšek in Zala Tomašič.

slika

Evropski poslanec dr. Milan Zver je svoj nagovor začel v šaljivem tonu, nato pa izpostavil, da lahko kot evropski poslanec ali poslanka ubereš dve poti. Prva je lažja in je povezana s plavanjem s tokom, druga pa je strma, trnova, včasih hladna. “Lahko odpiraš pereče, pomembne teme, pa ne boš prišel v dominantne medije v Sloveniji,” je povedal. “Vsi, ki tukaj kandidiramo, bomo ubrali težjo pot. Ampak táko, pri kateri bomo lahko konec dneva rekli – dobro je bilo,” je povedal.

Na družbenem omrežju X pa je kasneje zapisal: “Pred nami je pomembna naloga, da skupaj uresničujemo cilje in vrednote demokracije, ki jih zastopamo. Prepričan sem, da bomo z vztrajnostjo, pogumom, s sodelovanjem in predanim delom ter zmago desnosredinskih sil, v evropski prostor prinesli tiste spremembe, ki jih tako globoko potrebuje. Verjamem v našo skupno zmago!

Spletno uredništvo