Dr. Anže Logar: Ključno je, da se volivci v čim večjem številu udeležijo volitev

Vir: SDS

Dr. Anže Logar je oče, športnik in poslanec, ki neizprosno vodi parlamentarno komisijo o zlorabah v bančnem sistemu in odgovornost za nastalo bančno luknjo. Z njim smo se pogovarjali o aktualnih temah in prihajajočih volitvah.

Širši javnosti ste znani zaradi suverenega vodenja in jasnih ugotovitev vaše parlamentarne komisije. Med drugim predlagate ustanovitev specializiranega sodišča za pregon bančne in finančne kriminalitete. Zakaj?

Ker bi na ta način specializirali delo sodišč, združili pregon na enem mestu, s čimer bi se izboljšala sledljivost in transparentnost postopkov, nastajala bi enotna sodna praksa, poleg tega pa bi pravico delili najbolj podkovani sodniki za finančno kriminaliteto. Skratka same prednosti, ki so nam vsem v interesu. No, razen bankirjem in tistim, ki so z njimi povezani…

Bi lahko obstajala politična volja za ustanovitev tovrstnega specializiranega sodišča, v kolikor na volitvah v nedeljo zmaga levica?

Seveda ne. Levica za pregon bančne kriminalitete nima posebnega interesa. Oni bi se raje ukvarjali  z ugotavljanjem, ali je bančna luknja res nastala, ali pa je to le izmišljotina desnice. Malce karikiram, ampak v globalu je situacija taka…

Zakaj je torej po vaši oceni ključno, da pride do preboja in zmage SDS?

Po moji oceni je ključno samo to, da volivci v čim večjem številu pridejo na volitve. Da pokažejo in dokažejo, da jim je mar za državo. Če bodo spet izvolili levico, bodo še naprej spremljali stanje v državi, ko se nič ne spremeni, ko vedno eni in isti skačejo iz položaja v položaj, država pa je vedno revnejša. Da zmaga SDS pa si želim iz enega samega razloga – da bo prihodnost mojih otrok svetlejša. Kajti v prihodnje nam bo lepše samo v primeru, če se preseka z lovkami parasistema, ki že desetletja zavira razvoj. In SDS je pač edina sila, ki lahko te vezi pretrga.

Kaj pa v Ljubljani? Ko ste preiskovali primer Stožice, ste dejali, da gre za primer najbolj divjega izkoriščevalskega kapitalizma, ki so si ga privoščili tisti, ki prisegajo na socializem in za 1. maja na Rožniku pridigajo o potrebi po spremembi družbene ureditve. Menite, da bo združitev Erjavca in Jankovića pomembno vplivala na rezultat Desusa? Kaj bo to pomenilo za Ljubljano?

Popolnoma nič. Kaže na nemoč Jankovića, da ga ‘vzame’ samo še Erjavec, in kaže na to, da je Erjavec očitno izgubil stik z realnostjo če misli, da je potencial Jankovića 2018 enak potencialu Jankovića iz 2011. Sploh pa – če pogledate njun skupni plakat, je to prava žalost.

V SDS večkrat poudarjate, da vsak glas šteje, ker bodo nedeljo zgodovinske volitve. Bodo res?

Odvisno od rezutata. Prihranim odgovor za 3.6. ob 22:00, velja?

 

Velja. Najlepša hvala za pogovor, veliko uspeha na volitvah in vse dobro.