Divje kadrovanje vlade v odstopu

Foto: Finance
Minilo je le nekaj dni od odstopa Mira Cerarja, a vlada divje kadruje. Bližajo se volitve in za svoje je potrebno poskrbeti.
Ministrica za zdravje Kolar Celarčeva kar naenkrat naprimer potrebuje 12 novih ljudi: svetovalca, višjega svetovalca, štiri sekretarje, podsekretarja in 5 analitikov. Sama sicer pravi, da so zaposlitve upravičene in da nikakor ne gre za kadrovanje. So res upravičene? Dva meseca pred volitvami?
S kadrovanjem ne zaostajajo niti v kabinetih ministra Koprivnikarja in ministrice Kopač Mrakove. Prvi se brani, češ, da je bil kadrovski načrt pripravljen pred odstopom Cerarja. Seveda. Saj smo tudi takrat že vedeli, da volitve trkajo na vrata. Minister Počivalšek celo trdi, da zagotovo ne kadrujejo, po drugi strani pa zdaj potrebuje vodjo službe za razvojna sredstva. Hecno je, ker vodjo že imajo. 
Vlada bo skupno skadrovala in zaposlila, samo v letu 2018, kar 150 oseb, ki so blizu njihovi politični opciji. Javni sektor je res gonilo slovenske družbe. Na račun davkoplačevalcev, seveda.
S. P.