Karavana kolesarjev, ki tekmujejo na dirki Po Sloveniji, se bo ustavila tudi v Ljubljani. Start četrte etape bo v soboto, 17. junija 2023, na Kongresnem trgu.

Kolesarje bo pot vodila po Tržaški cesti in Poti Rdečega križa ter cesti Dolomitskega odreda proti Polhovemu gradcu in naprej mimo Topola, Medvod, Škofje Loke in Tolmina do cilja, ki bo v Kobaridu.

Dirka Po Sloveniji je največja tovrstna prireditev v Sloveniji, prvič so jo organizirali leta 1993, danes pa je to vrhunski športno-turistični dogodek, ki na slovenske ceste pripelje najboljše kolesarje sveta in ki si ga v neposrednem prenosu na Eurosportu ter Televiziji Slovenija ogleda več milijonov gledalcev.

Ljubljana je šport

Na Mestni občini Ljubljana je zavedajo številnih pozitivnih učinkov velikih športnih dogodkov, zato sofinancirajo etapo, ki poteka v Ljubljani.
Hkrati se zavedajo tudi pomena telesne dejavnosti za kakovostno življenje v vseh starostnih obdobjih, zato so v okviru programa Ljubljana je šport zasnovali brezplačne programe različnih vadb, ki so namenjeni predvsem začetnikom. Med je tudi program Gremo na kolo, ki obsega kakovostno vodene delavnice osnovnih tehnik vožnje s cestnim kolesom, gorskim kolesom ter BMX kolesom. Namenjen je odraslim prebivalkam in prebivalcem Ljubljane, ki še nimajo izkušenj z vožnjo s tovrstnimi kolesi, pa tudi tistim, ki želijo usvojiti dodatna znanja in tehnike vožnje.

Uredništvo
Vir: Mestna občina Ljubljana
Naslovna slika je simbolična