V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 729 klicev, 212 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 87 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 66 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med  drugim  na  področju  kriminalitete  obravnavali  drzno tatvino,  21 tatvin, 11 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov  poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede  javnega  reda  in  miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na območju PP Bežigrad so obravnavali vlom v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil več kosov električnega orodja, lastnik je bil oškodovan za nekaj tisoč evrov.
Policisti so na območju Grosuplja obravnavali vlom v vikend, lastnik pa je bil oškodovan za okoli 200 evrov.
Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo in električno  ročno  orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 1.300 evrov.
Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električni  skiro, smuči in snežno desko. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.
V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.
V okolici Grosuplja so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder  so  odtujili barvne  kovine.  Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.
V centru Ljubljane so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili kozmetične izdelke. Po prvi oceni je nastalo za nekaj tisoč evrov škode.

Drzna tatvina
Včeraj okoli 16. ure so bili obveščeni o drzni tatvini na Tavčarjevi ulici v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani moški oškodovanca zamotil z vprašanji o poti. Drug neznanec mu je med tem iz vozička odtujil dva nahrbtnika. Opis enega neznanca: moški star med 20 in 30 let, višje postave, nosil je kratko jakno bele barve, črne hlače na glavi je imel kapa s šiltom. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Nesreča pri delu
Včeraj okoli 13.30 so bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je delavec pri vzvratni vožnji z viličarjem spregledal drugo delavko in jo z vozilom stisnil ob drugo vozilo. V  nesreči je delavka zadobila lažje poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti še ugotavljajo okoliščine in bodo o sumu kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu obveščali okrožno državno tožilstvo.

Požar
Včeraj okoli 15.40 so bili obveščeni o požaru v večstanovanjski stavbi na Kotnikovi ulici v Ljubljani. Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je pri izvajanju sanacijskih del zagorelo v jašku za meteorno vodo. Gasilci so manjši požar pogasili, nastalo pa je za okoli 200 evrov materialne škode. V požaru ni bil nihče poškodovan. Policisti še ugotavljajo vse okoliščine zaradi katerih je do požara prišlo in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 12. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker se je motorist, ki je vozil po površini ki ni namenjena vožnji motornih koles nepravilno pri rdeči luči prečkal vozišče Dunajske ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo po prednostni cesti. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je  bil  odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo  življenje  pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 10. ure se je na Kajuhovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker se kolesar nepravilno vključil v promet  in trčil v vozilo, ki je pripeljalo po prednostni cesti. Pri tem se je kolesar lažje  telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo