V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.576 klicev. Med 649 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 87 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

 

V 92 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 6 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 3 voznike na območju PU Ljubljana, PU Maribor in PU Celje.

Ob 10.10 sta na Mlakarjevi ulici v Trzinu trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi poškodovane osebe, ki je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Ob 15.10 sta na Podbevškovi v Novem mestu trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Novo mesto so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi in ju prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 15.19 je v Rumanji vasi, občina Straža, padel kolesar in se poškodoval. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanega kolesarja na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so opravili ogled kraja nesreče.

Ob 15.06 se je na cesti Kranjska Gora–Mojstrana pri naselju Gozd Martuljek, občina Kranjska Gora, pri trku osebnega vozila in motorja poškodoval motorist. Oskrbeli so ga reševalci NMP Jesenice. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in očistili cestišče.

Ob 16.02 sta na Senčni poti v Portorožu trčila motorna kolesa. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Poškodoval se je en motorist.

Ob 17.19 je v naselju Zagozdac, občina Črnomelj, padel motorist. Reševalci NMP Črnomelj so ga na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so nudili pomoč reševalcem in usmerjali promet.

21.05 se je v naselju Črešnova, občina Zreče, v gozdu prevrnil traktor. Gasilci PGD Zreče so razsvetlili kraj, s tehničnim posegom rešili poškodovanega traktorista izpod traktorja, vozilo obrnili na kolesa ter nevtralizirali razlito olje. Nudili so prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP ter slednjim nudili pomoč pri oskrbi in prenosu ponesrečenca. Reševalci so ga odpeljali v SB Celje.

Ob 14.58 se je na Partizanski cesti v Velenju v premogovniku zgodila delovna nesreča. Posredovali so reševalci jamske reševalne službe Premogovnika Velenje ter reševalci NMP Velenje. V nesreči so se poškodovali trije rudarji katere so na kraju zunaj jame oskrbeli reševalci NMP Velenje ter jih prepeljali v celjsko bolnišnico.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 73 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja na območju PU Ljubljana, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam na območju PU Ljubljana, PU Koper, PU Celje in PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 15 vlomov, 6 povzročitev telesnih poškodb, 5 nasilij v družini, 3 grožnje, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 147 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 124 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper, 2 na območju PU Kranj. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (65), Rusije (18), Turčije (17).

Spletno uredništvo