V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.265 klicev. Med 539 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 118 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

 

V 102 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 1 vozniku zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 9.00 je v Gorici pri Šmartnem, občina Celje, osebno vozilo na uvozu na avtocesto pri Lopati, smer Ljubljana, zapeljalo čez krožišče. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, nevtralizirali izlite motorne tekočine, odstranili vozilo s cestišča, usmerjali promet in pomagali poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP. Ti so jo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 11.20 sta na cesti Štorje – Štanjel, pri naselju Ponikve, občina Sežana, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite tekočine, nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi in prenosu poškodovanega motorista do reševalnega vozila, ena oseba pa je bila oskrbljena na kraju dogodka.

Ob 11.26 je na cesti relacije Jamnik-Kropa v občini Radovljica osebno vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in vozilo postavili na cesto.

Ob 15.23 je v naselju Straža pri Raki, občina Krško, osebno vozilo zapeljalo s ceste v obcestni jarek. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj, izklopili akumulator, nudili pomoč Policiji pri usmerjanju prometa in pomagali reševalcem NMP Krško pri oskrbi poškodovane osebe. Slednji so jo prepeljali v SB Brežice.

Ob 16.02 so na cesti Kranj -Spodnji Brnik trčila štiri osebna vozila. Gasilci GARS Kranj so odklopili akumulatorje, zavarovali kraj, nevtralizirali razlite motorne tekočine, eno prevrnjeno vozilo z avtodvigalom postavili na kolesa ter pomagali reševalcem in policiji. Poškodovala se je ena oseba.

Ob 17.55 sta na Soški cesti pri Vodarni Mrzlek, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica so opravili pregled kraja nesreče, usmerjali promet do prihoda Policije in nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica. Ena oseba se je lažje poškodovala.

Ob 18.40 se je v Marezigah, občina Koper, pri kmetijskem opravilu prevrnil traktor, pod njem pa je ostal ujet voznik. Mimoidoči so ponesrečenega voznika izvlekli izpod traktorja. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle tekočine in obrnili traktor na kolesa. Reševalci NMP so voznika prepeljali v SB Izola.

Ob 19.43 je v Pleterjah, občina Kidričevo, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v ograjo ob hiši. Gasilci PGD Ptuj so na vozilu odklopili akumulator ter nudili poškodovani voznici pomoč do prihoda reševalcev NMP. Poškodovano osebo so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj.

Ob 19.48 sta na gorenjski avtocesti pred izvozom Šmartno, občina Ljubljana, v smeri proti Kranju trčili osebni vozili. Eno vozilo je prebilo odbojno ograjo in pristalo na boku na zelenici ob cesti. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in preprečili iztekanje tekočin iz prevrnjenega vozila. Reševalci NMP Ljubljana so eno poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje na območju PU Ljubljana, PU Maribor, PU Celje in PU Koper, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 49 tatvin, 17 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, 3 grožnje, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 rop ter 1 nasilje v družini.

Včeraj, okoli 15. ure smo bili obveščeni o delovni nesreči na novogradnji v Blatni Brezovici. Ugotovljeno je bilo, da je delavec padel z višine okoli 2 metrov  in  se  pri  tem  huje poškodoval. Odpeljan je bil v UKC Ljubljana. Policisti  še  zbirajo  vsa  obvestila  in  bodo  o okoliščinah  obveščali pristojno državno tožilstvo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 168 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 89 na območju PU Novo mesto, 77 na območju PU Koper, 2 na območju Uprava uniformirane policije. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (66), Maroka (45), Bangladeša (15).