Dejan židane volje v krogu “radikalne desnice”

Vir: Svet24

Saj se spomnite, kako je še pred nekaj tedni prvak stranke SD, Dejan Židan, na soočenjih hitel razlagat, kako radikalna je v Sloveniji “desnica”, da gremo po poti nekakšne Orbanizacije. Mimogrede, Madžarska je danes lahko zgled marsikateri državi v EU, tako iz vidika rasti plač kot tudi investicij (za takšno Orbanizacijo takoj podpišem!). Židan je več čas poudarjal, kako radikalna je Orbanova politika. Skratka, čisti radikalizem, prežet z nestrpnostjo do tujcev, po Židanovih besedah sodeč.

In potem pride 18. junij. In Židan na svojem Twitter profilu veselo oznani, kako je z novim madžarskim ministrom že izpeljal nekaj skupnih akcij. In ta minister je iz stranke Fidesz. Ja, Orbanove stranke. Malo kasneje se je srečal še z italijanskim ministrom in senatorjem italijanske Severne lige. Te iste Severne lige, čigar notranji minister Salvini je v teh dneh zavrnil že tretjo ladjo z ilegalnimi migranti in ki ima na las podobna stališča do migrantov in varnostne politike.

Torej, ko se slovenska politična desnica skuša in se poveže z desnico neke druge države, je vse narobe. Ko to javno oznani levičar, radikalni levičar, ki mu je najljubši hobi izključevanje, gre za “buisness as usual”.

Razumi, kdor more.

S. P.