Danes se bo na Trgu republike ob 15. uri odvijal že 5. vseslovenski protest upokojencev

V zadnjih dneh smo ponovno poslušali obljube predsednika vlade, da bodo upokojenci letos dobili paket v višini 100 milijonov evrov. Verjetno nihče ni pozabil, kako je pred nekaj tedni isti predsednik vlade obljubljal, da ne bodo nič več obljubljali.

Vlada v tej sestavi je obljublja že zelo veliko, a se mnogo obljubljenih stvari ni zgodilo. Spomnimo se samo gasilcev in sodnikov.

Zdaj pa so za 650 000 tisoč upokojencev obljubili 100 milijonov evrov. Ob tem ne smemo pozabiti, da so iz tega zneska obljubili izredno uskladitev pokojnin v višini 1,8 odstotkov, kar pomeni, da bodo le tisti z visokimi pokojninami zneskovno dobili omembe vredno povišanje.

Koliko tej vladi res pomenijo upokojenci, je razvidno že po prioritetah ob delitvi denarja. V energetska podjetja je vlada investirala že skoraj milijardo evrov, medtem ko je dolgotrajni oskrbi sredstva vzela in jih preusmerila v migracijsko politiko.

Za današnji shod, ki ga večina osrednih medijev ignorira za razliko od shodov v preteklem mandatu, o katerih so vsakotedensko poročali, pa čeprav je bila obiskanost, razen na parih, mizerna, je Pavel Rupar včeraj zapisal:

“JUTRI OB 15. URI PROTEST ZASMEHOVANIH, PONIŽANIH, OSRAMOČENIH PA VSEENO UPAJOČIH, BORBENIH IN POŠTENIH UPOKOJENCEV!!!”

Uredništvo