Danes ponovno, že drugič, prišlo do nasilnega napada nad lastnike parcel, skozi katero poteka izrazito sporni kanal C0. Do incidenta je prišlo po tem, ko se je v Črnučah zbralo več lastnikov zemljišč je skušalo podreti varovalno ograjo na gradbišču, zaradi česar je prišlo do spopada z varnostniki.

 

Zaradi udarcev sta dva osebi potrebovali zdravniško pomoč.  Informacije o pretepu je na spletu prvi objavil novinar Svetina, kasneje pa so sledile še fotografije možakarja na tleh, nad njim pa je imel roke zasebni varnostnik, domnevno iz varnostne službe Alfa.

Svetina je v objavi zapisal: “Pravkar pretep na trasi kanala C0. MOL poskuša zadnjih nekaj kilometrov kanala, ki še ni zgrajen, speljati po parcelah, kjer nimajo gradbenega dovoljenja, pravijo lastniki.” 

Lastniki zemljišč so hoteli podreti ograjo, da bi sprožili uradni spor in prihod policije, pri čemer so posredovali varnostniki, ki se niso strinjali s tem, da se ji snema, poroča RTV. Lastniki zemljišč so za nacionalni medij opisali dogajanje. Nekdo naj bi nad njih pritekel izza ograje in pri tem vpil “Ubil te bom, ubil te bom,” in še “Ker nisem pustil telefona me je udaril v senčni del s pestjo, tako da sem kar malo omotičen, čudno se počutim. Ko smo rekli, da bomo klicali policijo, se je ta oseba umaknila nazaj v varovano območje in zbežala po varovanem območju neznano kam.” 

Iz prispevka RTV je razbrati, da je nasilnež, o katerem je govora, prav ta možakar, ki je naslovni fotografiji v modri jakni.

Lastniki zemljišč, po katerem Mestna občina Ljubljana gradi sporni kanal C0, so najeli tudi geometra, ki je ugotovil, da se dela res izvajajo na zemljiščih, za katere mestna občina nima gradbenega dovoljenja.

V ponedeljek bo za zaščito čiste pitne vode in proti nasilju Jankovičevih varnostnikov shod pred Mestno hišo v Ljubljani, ki je po besedah organizatorjev tudi prijavljen.

Ljubljančanke in Ljubljančane vljudno vabijo, da se v ponedeljek 27. 2., ob 14.30, udeležijo shoda pred ljubljansko Mestno hišo PROTI Jankovićevemu nasilju, ZA zdravnike in ZA čisto pitno vodo!

Zapisali so:

Zakaj na shod:
1. PROTI nasilju varnostnikov Zorana Jankovića nad poštenimi ljudmi, ki se zavzemajo za zdravo pitno vodo.
2. ZA dostop vseh ljudi do osebnega zdravnika v bližini doma.
3. PROTI Jankovićevemu rušenju ljubljanskega zdravstva.
4. ZA čisto pitno vodo.
5. PROTI gradnji kanalizacijskega kanala na vodovarstvenem območju, ki Ljubljani zagotavlja 90% čiste pitne vode.
Sedaj je čas, da stopimo skupaj in množično pokažemo, da Jankovićevo diktatorstvo in samovolja ne vodita nikamor in škodita ljudem. Slovenija mora biti svobodna in demokratična država!
Kar se dogaja v Ljubljani je pomembno za celo Slovenijo, saj se dogajanje v Ljubljani slej ko prej odrazi po celi državi.

NAVODILA – prinesite zastave in transparente
Shod bo potekal pred Mestno hišo v Ljubljani, naslov Mestni trg 1 (100m stran od Prešernovega trga). Začel se bo ob 14.30 uri. Protest je prijavljen v skladu z zakonom. Oblecite se čimbolj živobarvno. Če bo deževalo, pridite z dežniki, saj bo shod v vsakem vremenu. Če le imate, vzemite barvni dežnik. Prinesite zastave, izdelajte in prinesite transparente s svojimi sporočili. Bodimo aktivni udeleženci shoda. Upoštevajte navodila naših redarjev.

Uredništvo, J.V.