V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.503 klicev. Med 628 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 105 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru, ter 89 kaznivih dejanj.

V 88 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 7.02 sta na Šmartinski cesti v Ljubljani čelno trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom naredili odprtino za iznos in iznesli poškodovano osebo iz vozila v reševalno vozilo, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Ob 10.10 so na Ljubljanski cesti v Slovenski Bistrici v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in očistili cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 14.44 so na avtocesti pred izvozom Brezovica v smeri Kopra v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorje na vozilih. Reševalci NMP so oskrbeli dve osebi.

Ob 19.10 sta v Aškerčevi ulici v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP, ki so eno poškodovano osebo odpeljali v SB Celje.

Ob 0.50 je na avtocestnem odseku Razdrto–Postojna pri naselju Hruševje, občina Postojna, osebno vozilo trčilo v dva divja prašiča, drugo vozilo se je ob izogibanju nesreči prevrnilo na streho. Gasilci PGD Postojna in Razdrto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo, posuli z vpojnim sredstvom razlite motorne tekočine na vozišču ter nudili pomoč delavcem DARS-a pri odstranjevanju posledic nesreče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu  nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 16 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 drzne tatvine, 3 ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 povzročitev telesne poškodbe, ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 184 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 159 na območju PU Novo mesto, 23 na območju PU Koper in 2 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (102), Pakistana (23) in Indije (11).

Spletno uredništvo