Glas upokojencev bo in mora biti slišan! Danes ob 15 uri se bo na Trgu republike v Ljubljani že odvijal 4. veliki protestni in protivladni shod upokojencev.

Trg republike bo ponovno poln slovenskih zastav, slovenske glasbe in upokojenk in upokojencev, ki imajo dovolj tega, da so porinjeni na rob družbe.

Danes, 3. maja ob 15 uri, bo zato že četrti vseslovenski protest upokojenk in upokojencev, na katerega pa so vabljeni prav vsi, tudi mladi in aktivne Slovenke in Slovenci. Pokojnine niso nekaj, za kar naj bi se borili le upokojeni. Pokojnine in njihova višina so pomembne prav za vsakega izmed nas, kajti tudi delovni ljudje bodo enkrat v pokoju in bo njena višina še kako pomemba za vsakega izmed nas.

Udeleženci shoda se bodo sprehodili po centru mesta. Najprej bodo šli do predsedniške palače, kjer se bo predsednici republike Nataši Pirc Musar zapelo podoknico. Od tam bodo pot nadaljevali do Gregorčičeve pred poslopje vlade, kjer se bo zapelo Robertu Golobu.

Nato bodo naredili manjši krog po Slovenski, Cankarjevi in nazaj na Prešernovo. Obhod bo trajal okoli 40 minut in bo imel počasnejši tempo kot na tretjem shodu!

Organizatorji pod vodstvom Pavla Ruparja zato vabijo prav vse, da se danes skupaj družijo in prepevajo na Trgu republike v Ljubljani. Večja kot bo prisotnost, bolj bodo upokojenke in upokojenci slišani!

Ne pozabite, to je borba prav za vsakega izmed nas!

“Napredujemo! Pripeljite še druge, dajte nam moč, podprite nas, za vas gre in vaše pokojnine! Skupaj bomo uspeli, radi se imejmo in spoštujmo se med seboj,” je izpostavil.

Rupar si želi, da bi bila udeležba na tokratnem shodu čim večja. Morda bo to namreč zadnji shod pred poletjem. Obljublja, da se bo v jeseni nadaljevalo z bojem in shodi, če se nič ne bo spremenilo.

Po nekaj deževnih dneh se je tudi vreme odločilo pomagati upokojenkam in upokojencem, saj danes ne bo dežja, še več, po dopoldanskem bolj oblačnem vremenu, se bo čez dan zjasnilo. Tudi temperature bodo prav prijetne.

Uredništvo, J.V.