Dan D: Marjan Šarec napoveduje zmerno do pretežno oblačno

Vir: Žurnal24

Bo aktualna vlaga zdržala brez ministrskih rošad in možne rekonstrukcije? Tihi razmisleki naj bi že potekali, prav tako povezave na relaciji Šarec-Erjavec. Premier je prvaka Desus pred današnjim glasovanjem o proračunskih dokumentih poziva, da ravna državotvorno, sicer državi grozi 100 milijonska luknja v javnih financah. “Zmerno do pretežno oblačno je”, jutri pa prihaja trenutek resnice,” je za 24ur povedal premier Šarec.

Stranka Desus brez pisne zaveze koalicijskih partnerjev, da se bodo pokojnine usklajevale v odstotkih in ne nominalno  za vse enako, kot je izposlovala stranka SAB, namreč interventnega zakona, ki je ključen za normalno delo vlade in financiranje države ne bo podprla.

Erjavec in Desus pa ima določene težave s postavljenimi standardi, ki jih postavlja predsednik vlade Marjan Šarec. Nezadovoljstvo zdravstvenega ministra in nerazrešena enigma dvojnega državljanstva Angelike Mlinar, ministrice za kohezijo še ne pomenita, da se obeta rekonstrukcija vlade, saj tega nihče ne izreka na glas, ministrskih rošad pa tudi premier Šarec ne izključuje.

Na svojo priložnost pa medtem čakajo tudi na desnici. Prvak neparlamentarnega Gibanja za otroke in družine Aleš Primc še pred slovenskim predsedovanjem v EU poziva k oblikovanju velike alternativne koalicije.

Trenutek resnice bo tako znan na današnjem glasovanju.

D. C.