Dallasov veličasten preobrat nasmejal Dončiča

Vir: CCN.com

Neverjetni preobrat v drugem polčasu je košarkarjem Dallasa prinesel zmago na Phipadelphio s 109:91. Kljub manj natančnem umetu iz igre (4/15), je Luka Dončič prispeval 19 točk, s katerim si je delil prvo mesto strelca svoje ekipe, k zmagi pa je pripomogel z 12 asistencami in 8 skoki.

V prvem polčasu ekipa iz Dallasa na domačem parketu ni blestela. Naredili so veliko napak, zgrešenih metov iz igre in izgubljenih žog pa je bilo preveč, da bi lahko upali na boljši rezultat. Odigrali sonamreč najslabši polčas v tej sezoni.

V drugem polčasu pa so košarkarki iz Dallasa zaigrali kot prerojeni. Če Luki ni šlo metanje iz igre, je to nadoknadil z asistencami, saj je soigralcem s podajami omogočil lahko pridobivanje točk. Od 19 doseženih točk jih je namreč 10 dosegel iz črte za proste mete.
Tako kot Dončič, je 19 točk k zmagi prinesel Dwight Powell, ki je z 12 skoki poskrbel za svoj prvi dvojni dvojček v sezoni.

Dočič je po tekmi tudi sam priznal, da je bila zmaga za njih zelo pomembna in da je vesel, da se je ekipa pobrala s tako zmago. Upamo, da jim bo to uspelo nadaljevati.

Luka pa je nasmejal soigralec Boban Marjanović, z metom za tri točke, ki ga je spektakularno zadel. Spodaj si lahko pogledate veselje slovenskega košarkarja.

D. S.