Čuševo bleferstvo

vecer.si

Že nekaj tednov spremljam gospoda Čuša, kako potuje po Sloveniji in veselo zbira podpise za zaprtje trgovin ob nedeljah. Do sedaj naj bi jih zbral nekaj več kot 10.000 tisoč.
Temeljni argument za zbiranje podpisov je, da imajo tudi trgovke in trgovci doma družine, s katerimi bi radi preživeli nedeljo in se morda odpravili v naravo ali pa samo preživeli prijetno nedeljsko popoldne v krogu domačih. Lepo.

Verjamem, da gospod Čuš ob nedeljah ne hodi po nakupih, da vse kupi že čez teden in je v nedeljo prost vseh teh opravil. In ker ima čas, se mirne vesti in dobre volje odpravi v bljižnjo gostilno, kjer si naroči nedeljsko kosilo, ki mu jo z veseljem pripravi kuharski mojster in postreže simpatična natakarica. Ko gospod Čuš konča s pojedino, mu prijazna natakarica pospravi mizo in umazano posodo odnese v kuhinjo, kjer jo z veseljem pomije kakšen
kuharski pomočnik ali pa pomivalec posode. Ah, kako lepo je biti ob nedeljah prost vseh opravil, kajne?
Saj gostinci nimajo družin ali pač? Ste, med tem kosilom, pomislili, da imajo tudi gostinci družine? Pa delavci v turizmu ali delavci na bencinskih servisih? Ste morda pomislili, da imajo tudi slovenski policisti in gasilci ob nedeljah doma družine? Ste pomislili na medicinsko osebje? Niste!

Vam, gospod Čuš, gre samo za nabiranje političnih točk v upanju, da boste dosegli 4 % prag na volitvah ter se tako skozi mišjo luknjo ponovno prebili v Državni zbor.
A močno dvomim, da vam bo uspelo preslepiti volivke in volivce.

S. P.