V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 527 klicev, 170 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 66 nanašalo  na  kriminaliteto, 37 na javni red in mir, ter 55 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 6 vlomov  (v  štirih primerih je ostalo pri poskusu) in primera  poškodovanja tuje  stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V noči na 26. 1. 2023 je bil na Kvedrovi ulici v Ljubljani ukraden Fiat 500, rdeče barve, letnik 2015, registrskih oznak LJ 18-LNM.

Pri prometni varnosti so obravnavali 24 prometnih nesreč z materialno škodo in  nesreči  z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede  javnega  reda  in  miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so dva posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:
Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.
V  Šiški  je  neznani  storilec  vlomil  v klet in odtujil športna in druga oblačila. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:
Včeraj,  nekaj  pred  15. uro se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeleženi voznici osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi prekratke razdalje trčila v vozilo, ki se je pred njo ustavilo zaradi razmer v prometu. Pri tem se je udeležena  voznica  lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  8.  ure  se  je  na  severni obvoznici v  Ljubljani zgodila prometna  nesreča, v kateri  sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi prekratke razdalje trčila v vozilo, ki se je pred njo ustavilo zaradi razmer v prometu. Pri tem se je udeleženi  voznik  lažje  telesno  poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo, J.V: