Včerajšnji dan na slovenskih cestah bi lahko z eno besedo opisali kar kaos. Vsakič znova, ko pade sneg, se veliko ljudi sprašuje, koga vse je napovedan sneg presenetil.

Včeraj so slovenske ceste širom po Sloveniji zaznamovale zimske razmere. Sneg, ki je padal, je bil moker in težek in poleg zasneženih cest, je težave na njih povzročalo tudi podrto drevje, o katerem so poročali iz različnih koncev Slovenije. Podrlo je tudi kar nekaj električnih drogov in tako poskrbelo za izpade električne energije.

Zgodilo se je večje število prometnih nesreč. V 175 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 3 prometnih nesrečah pa so 3 osebe izgubile življenje.

Že zjutraj, malce po 7. uri se je zgodila prva prometna nesreča s smrtnim izidom.

16. 1. 2023 ob 7.15 se je izven naselja Škrjanče pri Novem mestu, zgodila prometna nesreča v kateri je ena oseba umrla. 45-letni voznik osebnega vozila je vozil po regionalni cesti Šmihel – Stranska vas in zapeljal izven vozišča v jarek. Na kraju nesreče je umrl. Policisti Policijske uprave Novo mesto okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Črn dan se je nadaljeval na Gorenjskem. Malo po 11. uri je prišlo do prometne nesreča, v kateri je življenje izgubil 19 – letni sopotnik.

16. 1. 2023 ob 11.17 se je na regionalni cesti Podtabor – Podbrezje, pri kraju Podtabor, na območju PP Kranj, zgodila prometna nesreča v kateri je 19 letni voznik osebnega vozila zapeljal s ceste in pri tem trčil v drevo. 19 letni sopotnik, se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrl. Po  do  sedaj  znanih  podatkih  je 19-letni  voznik osebnega avtomobila, vozil  po  cesti  iz  smeri Podbrezij proti Zvirčam in zaradi neprilagojene  hitrosti, zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter z desnim bočnim delom avtomobila  trčil  v drevo. 19-letni voznik je bil v nesreči lahko  telesno poškodovan. 19-letni sopotnik pa je bil v nesreči tako hudo telesno  poškodovan,  da  je  na kraju nesreče umrl. Policisti so opravili ogled,  ki sta se ga udeležila tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka. Cesta je bila zaprta za ves promet med 11.20 in 15.00

Zvečer pa se je na dolenjski avtocesti zgodila še ena nesreča s smrtnim izidom.

16. 1. 2023 ob 19.10 se je na avtocesti Ljubljana – Obrežje izven naselja Karteljevo pri Novem mestu zgodila prometna nesreča v kateri je ena oseba umrla. 53 letni voznik tovornega vozila je vozil iz smeri Ljubljane proti Obrežju in trčil v jekleno varovalno ograjo. Na kraju nesreče je umrl. Policisti Policijske uprave Novo mesto okoliščine prometne nesreče še preiskujejo. Na kraju prometne nesreče so bili tudi gasilci GRC Novo mesto, ki so s tehničnim posegom odprli vrata tovornega vozila in omogočili reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto dostop do preminulega voznika ter komunalni službi pomagali pri prenosu umrlega.

 

Uredništvo, J.V.