Cerarjevo sprenevedanje

Vlada Mira Cerarja se hvali, ker gre Sloveniji zdaj menda že ekstremno dobro. Slovenski javni dolg se zmanjšuje, močna gospodarska rast se nadaljuje, investicije rastejo, bančni sektor je okrepljen in gospodarstvo je manj zadolženo. Tako trdijo v SMCju.
Foto: Družbena ombrežja
Pravzaprav nam gre tako dobro, da je minister Počivalšek zavrnil vlogo ameriškega podjetja EON Reality in s tem Maribor prikrajšal za 200 novih delovnih mest. Bančni sektor je okrepljen. Seveda, z davkoplačevalskimi milijardami. Dobrih 5 milijard smo vložili banke, medtem se banksterji, ki so zakrivili bančno luknjo, svobodno sprehajajo po Sloveniji. Nekateri tudi v tujini, kot naprimer nekdanji guverner Banke Slovenije, Jazbec.

Višajo se davki, višajo se cene in tudi pokojnine. Slednje za dobra dva evra! Stavke so na sporedu skoraj vsak mesec. Trenutno stavkajo policisti, kmalu ponovno pričakujemo Štrukljev bataljon nezadovljnih učiteljev, morda čez mesec dni spet medicinske sestre. Skratka, sami presežki aktualne vlade.

Kdaj bodo te ˝gospodarske rasti˝ deležni socialno ogroženi? Ali tisti, ki prejemajo minimalno plačo? Kdaj jo bodo občutili upokojenci z 40-letno delovno dobo?

Vprašanja, na katere Miro Cerar in njegova ekipa ne bo dali odgovorov, saj se že čez mesece selijo v opozicijo ali celo iz parlamenta.

S. P.