Bomo le dočakali odprtje glavnih cest ali bo MOL našel nove izgovore?

Vir: Socialna omrežja

Na Mestni občini Ljubljana zamujajo s prenovo Gosposvetske ceste, kar ni prvič, a verjetno tudi zadnjič ne. Čeprav bi se dela morala zaključiti že junija in je bilo dokončanje večkrat prestavljeno, odprtje ceste čakamo še danes, konec avgusta.

Na MOL-u zdaj trdijo, da tiči razlog za zamudo v slabih vremenskih razmerah minule dni. Potem ko je bilo vreme daljše obdobje izredno ugodno, le nekaj minulih dni je ponagajalo, nas težko prepriča argument o slabem vremenu. Včeraj opoldne so sicer odprli Slovensko cesto, po njej je stekel tudi promet. Medtem ko naj bi Gosposvetsko cesto in Dalmatinovo ulico ter Tavčarjevo ulico na odseku med Cigaletovo ulico in Slovensko cesto in Miklošičevo cesto v križišču z Dalmatinovo ulico predvidoma odprli danes, 29. avgusta 2018. 

Bo torej Ljubljana naslednji teden, ko se otroci vračajo v šolo, še vedno v prometnem kolapsu, ko, zaradi zaprtja cest, z enega konca Ljubljane na drug konec potrebuješ vsaj uro časa? Bodo danes vendarle odprli ceste ali bodo spet krive neugodne vremenske razmere? Če meščani čez poletje niso dočakali odprtja cest, si ob vstopu v novo šolsko leto to več kot zaslužijo. 

A. K.