Bo Fajonova končno spregledala?

Vir: Twitter

Kmalu po otvoritvi je islamski verski in kulturni center v Ljubljani pokazal svoje prave barve. Na prvo petkovo molitev so na vabilu vernikom dali vedeti, da prihod žensk ni zaželen. Iz džamije so v pojasnilo sporočili, da so se za tak korak odločili zaradi organizacijskih razlogov, temu pojasnilu pa ne verjameta niti najbolj zavzeti levičarki kot sta evropska poslanka Tanja Fajon iz Židanove SD in sodelavka Mirovnega inštituta in predavateljica na Fakulteti za družbene vede Barbara Rajgelj.

Obe sta namreč preko socialnega omrežja Twitter izrazili ogorčenje, saj se je s sporočilom za javnost islamske skupnosti podrla njuna predstava o tem, kako naj bi muslimanska vera delovala v smeri enakosti med spoloma.

Spodaj zapis Tanje Fajon, poglejte pa si tudi komentarje, ki so se usuli s strani ogorčenih Slovenk in Slovencev.

Tudi zapis tako imenovane preiskovalke sovražnega govora na Mirovnem inštitutu Rajglove preseneča, saj velja za gorečo zagovornico LGBT pravic, s tem tudi sprejemanje muslimanov in drugih kulturnih vzorcev.
Eden izmed njenih sledilcev ji je na socialnem omrežju Twitter zapisal: “Hitro vas je islam postavil, na realna tla, klicali ste hudiča, zdaj ga imate”.

U. C.