Bizarno: Marjan Šarec za notranjega ministra predlaga dolgoletnega protokolaša z omrambnega ministrstva

Vir: lms.si

Očitno drži teza, da v stranki Marjana Šarca nimajo kadrov. Potem ko so za zdravstvenega ministra predlagali Sama Fakina, za finance Andreja Bertonclja, za javno upravo Tugomirja Kodeljo, so za notranjega ministra predlagali Boštjana Poklukarja.

Gospod je dolgoletni protokolaš z ministrstva za obrambo, kjer je skrbel za protokol ministra oziroma ministrice. Če poenostavimo, nosil je plašč Ljubici Jelušič in ji ob kosilu primaknil ali odmaknil stol. Danes, ko je Slovenija izpostavljena in v nevednosti, kako bo z morebitnimi novimi migrantskimi vali, naj bi Ministrstvo za notranje zadeve vodil protokolarni človek? Z vsem spoštovanjem do tega poklica, ampak resno?! Naj Marjan Šarec pojasni, kako se bo njegov ministrski kandidat spopadel s pomanjkanjem policije naprimer?

Gospod Poklukar je v svojem življenjepisu sicer navedel, da je od leta 2015 zaposlen na Upravi za zaščito in reševanje ter da je leta 2015 aktivno sodeloval pri t. i. migrantski krizi, vendar je to pičica v morju. V danih okoliščinah je notranji resor izredno zahtevno in odgovorno področje. Gospod bo, kolikor bo minister, odgovore na ministrske izzive težko našel v knjigi Delam protokol, katere avtor je. Verjetno ne on in ne njegov ne vesta, kako zahtevno področje prevzemata.

G. J.