Vir: Twitter

Še pomnite Stožice? In vlogo župana MOL pri tem, da je Ljubljana dobila vse, kar je potrebovala, ceno pa so plačali mnogi podizvajalci – pogosto bošnjaških korenin?

Janković, častni meščan Sarajeva

Ljubljanski župan Zoran Janković je postal častni meščan Sarajeva. Naziv so mu na predlog tamkajšnjega župana Abdulaha Skake podelili sarajevski svetniki. Janković je v zahvali izpostavil, da ima mesto zelo rad in upa, da ima tudi mesto njega. Izpostavil je povezanost Ljubljane in Sarajeva, ki sta leta 2002 podpisala sporazum o sodelovanju. Le kako se vse to zdi tistim bošnjaškim družinam, ki so po Zokiju izgubile svoje premoženje, nekatere svoje očete, piše Demokracija.

Si predstavljate, koliko nivojev perverzije je v ozadju tega, da se Sarajevo zahvali županu Ljubljane, da skrbi za duhovno oskrbo njegovih “gastarbajterjev”? Človeka, ki mu ne bi moglo biti manj mar za duhovno oskrbo ljubljanskih katolikov?

Kot so našteli, mesti sodelujeta na področju kulture, turizma, športa, gospodarstva, infrastrukturnih projektov. Prav tako so navedli sodelovanje med univerzama. Izpostavili so tudi gradnjo džamije v Ljubljani, spomnili pa tudi na to, da v Ljubljani od nedavnega ena od ulic tudi nosi ime Sarajevska. Objavili so še pogovor z ljubljanskim županom, v katerem se je ta zahvalil za naziv častnega meščana in poudaril, da mesto smatra za svojega. Svetovljan, ta ljubljanski župan, kajne?

D.K.