Bi želeli postati prostovoljec pri Rdečem križu?

Prostovoljstvo.org

Območno združenje Rdečega križa Slovenije Ljubljana vabi k članstvu v njihovi nastanitveni enoti, ki jo aktivirajo v primeru nesreč ob evakuacijah, kadar je potrebna varna namestitev prizadetih. Rok za prijavo je 24. marec 2017.

Nastanitvena enota Rdečega križa Slovenije, območnega združenja Ljubljana, je del sistema za Zaščito in reševanje Republike Slovenije. Zagotavlja nemoteno delovanje namestitvenega centra in skrbi za dobrobit uporabnikov centra. Sestavlja jo 19 članov.
Delovanje v nastanitveni enoti je prostovoljsko.

Pogoji prijave: prebivanje v osrednjeslovenski regiji, pripravljenost na delovanje ob nesrečah, komunikacijske sposobnosti in izkušnje z delom z ljudmi. Članstvo v nastanitveni enoti se izključuje s članstvom v drugih sestavih sil za zaščito, reševanje in pomoč z izjemo Rdečega križa Slovenije.
Potrebna predznanja niso nujno potrebna, v kadrovski sestavi pa so posebej dobrodošli kandidati in kandidatke z izobrazbo ali izkušnjami na enem od področji:
– higiena in sanitarno inženirstvo
– organizacijsko vodenje
– delo s prostovoljci
– logistika, prevozništvo
– administracija
– kuharstvo
– informatika
– hotelirstvo
– vzdrževanje prostora
– voznik/ca kamiona, viličarja,
– zdravstva: kandidate z znanji iz zdravstva posebej rekrutirajo za potrebe zagotavljanja zdravstvene oskrbe v nastanitvenem centru Logatec.

Potek kandidature: prijava na razpis, razgovor.

Usposabljanje: osnovno usposabljanje za prostovoljce (3 ure), tečaj prve pomoči in osnove uporabe radijske zveze (10 ur), temeljno usposabljanje za nastanitveno enoto (60 ur in zaključna vaja 36 ur).

Prijave lahko pošljete do 24. marca 2017 na naslov [email protected].

prijavni-obrazec-za-canstvo-v-nastanitveni-enoti-rks-ozl-2017

Vir: MOL