Avstrija bo uprizorila zaprtje meje z Slovenijo

Vir: New York Post

Kocka je padla. Po poročanju avstrijskega portala ˝Kleine zeitung˝ bo Avstrija na slovenski dan državnosti, 25. junija, uprizorila popolno zaprtje meje z Slovenijo. Vaja bo potekala v okolici Šentilja in na njej bo sodelovalo od 600 do 1000 policistov, posebej izurjenih za izredne razmere. Ta elitna enota se bo imenovala Puma in kot pravijo, ne bodo dvakrat razmišljali, če bo potrebno uporabiti ogenj, zato da zaščitijo mejo. O tem so obvestili tudi naše organe pregona, ki pa so bili nad tem izredno presenečni. Slovenska policija namreč pravi, da ni razlogov za tako početje.

“Slovenska policija je bila s predlogom vaje seznanjena. Izrazili smo nestrinjanje tako z datumom, predvidenim krajem, kot tudi samim konceptom vaje. Število migrantov, ki vstopajo v Avstrjio iz Slovenije ni tolikšno, da bi zahtevalo take vaje,” so se se odzvali na Twitterju. Po tem odzivu lahko sklepamo le, da se se slovenska policija in še bolj odhajajoča vlada, ne zavedata resnosti položaja, ki nastaja zaradi dnevnega uvoza migrantov iz Hrvaške v Slovenijo.

Na vladi in policiji se očitno ne zavedajo, da ta vaja ni zaradi trenutnih razmer, ampak zaradi razmer, ki jih Avstrija pričakuje v poletnih mesecih. Spomnimo, da je na meji med BiH in Hrvaško 60.000 migrantov, ki čakajo, da bodo prestopili mejo in se napotili proti Sloveniji. In zato je poteza Avstrije popolnoma razumljiva. Če se to zgodi, bodo ostali v Sloveniji.

Mimogrede: ste opazili kako mediji, odkar so volitve mimo, redno poročajo o ilegalnih prehodih, pred volitvami pa je bila to tabu tema in vsi, ki smo opozarjali na to problematiko, smo bili etiketirani kot rasisti in nestrpneži. Skratka: armada je na poti v Slovenijo in vi, ste še prepričani, da ne želite vojske in policije na meji? Še mirno spite? V Beli krajini že dolgo ne.

S. P.