Vlada je v parlament vložila zakon o dolgotrajni oskrbi, ki predvideva plačevanje vseh državljank in državljanov. Ali lahko temu rečemo kar, da vlada uvaja nov davek?

V Slovenski demokratski stranki so v sporočilu za javnost zapisali, dane bomo podprli nobenega vladnega predloga, ki v teh časih draginje za naše državljanke in državljane uvaja nov obvezen davek oziroma prispevek. 
 

Zakon, ki ga je sprejela Vlada Janeza Janše, še vedno velja, prestavili so le začetek izvajanja le tega na leto 2024.

V izjavi za javnost so v SDS zapisali še, da “bi od Vlade Roberta Goloba pričakovali, da bi zakon izvajala in ob tem ne bi obremenjevala državljank in državljanov z novim obveznim davkom oziroma prispevkom.

in dodali: “V letu dni je ta vlada delavcem že znižala neto plače, zvišala davke, upokojence prikrajšala za izredno uskladitev pokojnin, dodatno obremenila samozaposlene, z novimi ukrepi pa poskuša otežiti delo kmetom. Nov obvezen prispevek se že uvaja na področju zdravstva in sedaj tudi za področje dolgotrajne oskrbe.
 
“Vladni predlog zakona o dolgotrajni oskrbi naše državljanke in državljane zato predvsem naslavlja, da globoko odprejo svoje žepe.”
Spletno uredništvo