Ali se vam zdi ta registrska oznaka primerna?

Registrska tablica, Vir: Dejan Steinbuch twitter

V Sloveniji je omogočeno dobiti personalizirano registrsko tablico oziroma registrsko tablico z oznako po izbiri, kot so jo poimenovali.

Vsak lastnik se lahko odloči, da si na svoje vozilo namesti registrske tablice z oznako po izbiri. V tem primeru veljajo določena pravila, vendar ne zajemajo vsebinskih razen vulgarnih, žaljivih ali drugih neprimernih izrazih, kamor pa očitno ne sodijo imena in priimki znanih oseb..

Kombinacija znakov mora vsebovati najmanj eno črko, izbrani del označbe pa lahko vsebuje največ en pomišljaj, vendar ne na začetku ali koncu oznake. Izbrati je mogoče le tako kombinacijo znakov, ki jo omogoča prostor na tablici. Izbrani del označbe ne sme vsebovati kratic državnih organov, tujih predstavništev in mednarodnih organizacij. Žaljivi, vulgarni ali drugi neprimerni izrazi prav tako niso dovoljeni.

Cena para takih tablic z oznako po izbiri je 128,86 evrov, proizvajalec pa jih dobavi najkasneje v 14 dneh.

Registrska tablica, Vir: Dejan Steinbuch twitter

Pa vendar se včasih vprašamo po smiselnosti tega, saj se na vozilih pojavljajo raznorazni zapisi.

Ali bi morali ob sprejemu naročila personaliziranih registrskih tablic tisti, ki naročilo sprejme, predlog želenih poslati najprej v pregled in odobritev? Nekatere oznake na njih so vsekakor neprimerne, kar lahko vidimo na gornjem primeru.

Uredništvo, J.V.
Vir fotografije: Twitter